Svet-Stranek.cz
Všechno co děláte, dělejte v dobrém úmyslu.
CHS z Hejboldu   -          chesapeake bay retrívr

Novinky 2011:Všechno co děláte, dělejte v dobrém úmyslu.

Novinky 2011

CHS z Hejboldu - LABRADORSKÝ RETRIEVER
27.října - přišly výsledky DNA testu. Dizzy z Pařízku.

EIC: clear
PRCD-PRA: clear
CNM: clear

 



 

 24. září - Máme za sebou druhý ročník IRON RETRIEVERA. Tentokrát jsem zkusil štěstí s Arkou. Od této mladé a nezkušené fenky jsem si toho moc nesliboval. Šlo nám především si zacvičit a zkusit si na co máme a kde je třeba se zlepšit, ale o tom vlastně jsou všechny zkoušky. Jak jsem již psal o minulém ročníku, úroveň dvojky byla opravdu vyšší.Disciplíny zajímavější, náročnější. Ceny opět fantastické.
img_7409-1-.jpg
Na každé disciplíně byly čtyři aporty, dva lehké na kratší vzdálenost a dva složitější na delší vzdálenost. Na takto sestavených disciplínách měli možnost si zacvičit i méně šikovní psi. 
     Hodnocení určoval počet donesených kusu a čas. Jak jednoduché a praktické. Při tomto způsobu hodnocení se neřeší protesty, hádaví vůdci se nemohou opřít o trhliny ve zkušebním řádu. Zkoušky probíhaly v kamarádském duchu. Díky patří organizátorům, M. Luňákovi a H. Němečkové.
 
     Já s Arkou jsme se umístili na 5. místě, stejně jako s Dizzy minulý rok. Asi je nám toto umístění souzené. S Arkou se nám nepovedlo pole, handling – takže cvičit a zase cvičit. Naopak  mě překvapila na disciplínách handling ve vodě, kde donesla čtyři dummy ze vzdálenosti 20 – 56 m ve fantastickém čase 3,36 min( nejlepší voda). Práce v rákosí byla fantastická. Překvapila mě stylem a rychlostí, čtyři kachny - čas 3,21 min(nejlepší rákos).
Zkoušky jsme si užili a budeme se těšit na třetí ročník IRON RETRIEVERA.
 
img_7298-1-.jpgVíce na :  http://www.iron-retriever.eu/wp-content/uploads/2011/09/V%C3%BDsledky-IRON-RETRIEVER-2011.pdf.
http://www.iron-retriever.eu/ 
       
18.září - jsem se byl podívat na klubové  výstavě RK v Oslavanech. Viděl jsem zde spoustu krásných jedinců. Mám pocit že zvaním zahraničních rozhodčích (specialistů) se mílovýmy kroky vzdalujeme výkonu. A naopak přibližujeme excelentním exteriérovým kvalitám, srovnatelných se zemí původu. Díky těmto rozhodčím.
 
 Bohužel dnes už nikdo nepochybuje že exteriér a výkon nepatří u labradora k sobě. Moderní chov labradorského retrievera se dělí na dvě línie work a show. U obou směrů v některých případech dochází k extrémům. Takže zlatá střední cesta.
 

28. srpna - Arka z Hejboldu se zúčastnila WT Třebíč s hodnocením výborný (117/120), 1místo v třídě E.


Štěňátka - už je to tak, naše štěňátka se rozutekla do svých nových domovů, přejeme jim a jejich majitelům ať se daří.p7140018.jpg


24.května - se Dizzy narodila žlutá a černá štěňata.

3.května - Dizzy se už začíná kulatit a stává se z ní rozvážná budoucí mamka.

Narození štěnat očekáváme kolem 24. května.

K odběru budou štěňata v druhé polovině července.


30.dubna  se Arka z Hejboldu zúčastnila ve věku 14měsíců svých prvních zkoušek WT - E v Konopišti. Umístila se na 3. místě (VD 85/100) a získala cenu volby rozhodčích. Nepovedl se nám memory marking v lese, který pravděpodobně neviděla a misto toho běžela přes potok hledat na misto odhození prvního markingu. Nechala se odvolat a bez problému navést na damíka. 
 

24. března -  byla Dizzy nakryta psem  Amberside Arry Poter, který kromě  výstavních úspěchů (CAC,V1, res. CACIB) je i ČESKÝ ŠAMPION PRÁCE.                                                                        Zaujal nás svým stylem práce a povahou. Krytí proběhlo bez problému.

 

 

arry_poter_02.jpg

 

fotogalerie Arryho

http://www.dizzyzparizku.estranky.cz/fotoalbum/predci-a-pribuzni/amberside-arry-poter/

 


 

5. února

Změna podmínek udělování titulu " ŠAMPION PRÁCE ČR " pro plemena retrieverů.

Změna podmínek udělování titulu " ŠAMPION PRÁCE ČR " pro plemena retrieverů, schváleného předsednictvem ČMKU takto:

Udělení titulu Šampión práce (výkonu) je podmíněno trojím získáním titulu CACT ČR nejméně ve dvou výcvikových sezónách (výcviková sezona = kalendářní rok ),  z toho minimálně jednou na soutěži, kde se může zadávat titul CACIT  nebo na vrcholových zkouškách klubu. (Jedná se o VZPR, ZPR, FTR).  - Citace ze stránek RK CZ.

Tímto rozhodnutím nepochybně vzrostla skutečná hodnota tohoto titulu " ŠAMPION PRÁCE ".

 

 

     Pro potencionální zájemce o štěně s pracovními předpoklady  výborná věc. Asi nás to donutí více přemýšlet  při výběru chovných párů nad pracovními vlohami obou rodičů. No a pro nás vůdce jsou dvě možnosti - začít makat nebo se smířit s tím, že na tento titul nedosáhnu a nechám si o něm jen zdát. Snad i toto rozhodnutí zvýší výkonnostní úroveň zkoušek.